Maskers!

Wallpapers van Popartiesten

Kalfsoester à l'orange


Een eenvoudig te bereiden Frans recept dat het hele jaar door smelt op uw tong. Samen met gebakken krieltjes met reepjes ham en sperziebonen een feest voor het oog en mond.

Dit gerecht combineert erg goed met: Gebakken krieltjes met reepjes ham en sperziebonen
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 440
Vetten: 3
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

4 kalfsoesters
2 sinaasappels
25 g boter
zout
2 sjalotjes
peper
1 teentje knoflook
1 theelepel maïzena

Maak de saus wat voller en rijker door er een scheutje slagroom doorheen te roeren. Maak het gerecht wat chiquer door elk bord met geroosterde, geschaafde amandelen te bestrooien. Een scheutje cognac door de saus maakt de saus helemaal af.

Bereidingswijze

30 minuten

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalfsoesters in ca. 8 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Pel en snipper intussen de sjalotjes en knoflook. Pers de sinaasappels uit. Leg de kalfsoesters op een bord. Bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak sjalot en knoflook in het bakvet. Roer het sinaasappelsap erdoor en laat het ca. 1 minuut inkoken. Bind de saus met aangelengde maïzena. Leg de kalfsoesters op vier voorverwarmde borden en schenk de saus erover.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Zuid-Afrika)
Colombar/Chardonnay (Australië)
Colombar/Chardonnay (Zuid-Afrika)