Maskers!

Wallpapers van Popartiesten

Ratatouille met balletjes


Dit eenvoudige Franse hoofdgerecht met vlees staat heel feestelijk op tafel. U bereidt het gerecht in de römertopf en serveert het met gepofte aardappel en zure room. Door de mengelmoes van toegevoegde groenten, is dit gerecht een kleurrijke verrassing.

Dit gerecht combineert erg goed met: Gepofte aardappel en zure room
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 80 minuten

KiloJoules: 1110
Vetten: 26
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

1 ei
1 groene paprika
2 eetlepels paneermeel
1 courgette
2 eetlepels tomatenketchup
1 aubergine
1 theelepel tijm
3 vleestomaten
zout
10 groene olijven
peper
3 teentjes knoflook
250 g rundergehakt
1 dl bouillon
2 uien
4 dl olijfolie
2 rode paprika's
2 eetlepels fijngesneden verse basilicum

Bereidingswijze

80 minuten

Zet een römertopfschaal en het deksel ca. 10 minuten in een bak met koud water. Meng ei, paneermeel, tomatenketchup, tijm, zout en peper door het gehakt. Vorm hiervan balletjes ter grootte van een walnoot. Maak de groenten schoon. Snijd de ui in ringen, de paprika's in reepjes, de courgette en aubergine in blokjes en de tomaten in plakjes. Snijd de olijven in plakjes en doe ze in een kommetje. Pers de knoflook erboven uit, roer de bouillon en de olie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten in de römertopf door elkaar. Schenk het olijvenmengsel erover, leg de gehaktballetjes erop en strooi de basilicum erover. Leg het deksel erop. Zet de römertopf in de oven, schakel deze in op 220°C. Verwarm de schotel ca. 50 minuten. Neem het deksel eraf en laat de gehaktballetjes in nog ca. 10 minuten een bruin korstje krijgen.



Wijnadviezen:

Rosé Coteaux d’Aix-en-Provence
Rosé Côtes de Provence