Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Salade van augurken en salami met basilicumvinaigrette


Een heerlijke stevige salade voor in de winter. Het is gemakkelijk te bereiden. De salade is een prima hoofdmaaltijd. Het hoge aantal kiloJoules zorgt ervoor dat uw maag goed gevuld wordt.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 15 minuten

KiloJoules: 2810
Vetten: 69
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

150 g fijne zoetzure augurken
1 eetlepel pittige mosterd
150 g salami
1 dl balsamico-azijn
1 vleestomaat
2 dl olijfolie
2 sjalotten
5 blaadjes basilicum
100 g champignons
versgemalen peper
1 krop eikenbladsla
zout

Lekkere kruidige augurken zijn een fantastische oppepper als u zich wat flauw voelt, maar denk ook eens aan alle heerlijke hapjes die u ervan kunt maken!

Bereidingswijze

15 minuten

Snijd de augurken en de salami in reepjes. Prik het vel van de tomaat een keer in, dompel hem 30 seconden in kokend water en daarna in koud water. Ontvel en halveer de tomaat en druk de pitjes eruit; snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Pel de sjalotten en snijd ze doormidden, snijd de helften in smalle snippers. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Was de sla en dep de blaadjes droog. Doe voor de vinaigrette de mosterd, de azijn en de olie in een pot met schroefdeksel en schud flink tot een gladde saus is ontstaan. Knip de basilicumblaadjes in reepjes en roer ze met zout en peper naar smaak door de vinaigrette. Vermeng alle ingrediënten voor de salade en meng een beetje van de vinaigrette erdoor. Verdeel de slablaadjes op een platte schaal en schep de salade erop; sprenkel er nog wat vinaigrette over.Wijnadviezen:

Sauvignon Blanc (Chili)
Witte Corbières
Witte Costìeres de Nîmes