Maskers!

Wallpapers van Vista

Risotto alla Milanese


Dit beroemde Italiaanse gerecht kunt u het hele jaar eten. De bereiding is snel en makkelijk. De smaak is zacht en pittig. Een lekkere eenpansmaaltijd waarbij een Italiaans wijntje het zeer goed doet.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 410
Vetten: 3
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

2 sjalotten
1 dl droge witte wijn
9 dl kalfsfond
50 g geraspte parmezaanse kaas
1 envelopje saffraan
versgemalen peper
2 eetlepels olijfolie
zout
400 g Italiaanse risottorijst

Bereidingswijze

25 minuten

Pel de sjalotten en snijd ze ragfijn. Verwarm de kalfsfond en roer de saffraan erdoor. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en smoor de sjalot glazig. Roer de rijst erdoor en blijf roeren tot de rijstkorrels vet zijn. Verwarm de wijn en roer hem door de rijst; blijf op halfhoog vuur roeren tot alle wijn is opgenomen. Voeg nu een flinke scheut kalfsfond toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is; de rijstkorrels moeten aan elkaar kleven en iets vochtig zijn. Roer de kaas door de risotto en breng hem op smaak met peper en zout.



Wijnadviezen:

Dolcetto
Pinot Grigio