Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Pasta met gorgonzolasaus en pijnboompitten


Dit overheerlijke Italiaanse voorjaarsrecept is stevig van aard. Het is relatief makkelijk te bereiden en heeft een aangename zachte structuur. De pasta laat zich goed combineren met een frisse salade.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 3750
Vetten: 74
Eiwitten: 18
Koolhydraten: 35

De ingredienten:

2 sjalotten
200 g gorgonzola
2 teentjes knoflook
versgemalen peper
25 g boter
50 g pijnboompitten
1 dl droge witte wijn
olijfolie
5 dl crème fraîche
350 g pasta

Gorgonzola is een beroemde blauw geaderde kaas, dit is kaas waarin zich schimmeladers ontwikkelen. Gorgonzola is een Noord-Italiaanse kaas die er zowel pittig als zacht van smaak is. Gorgonzola is niet alleen lekker om op toost of brood te eten, vooral ook in warme gerechten komt de smaak goed tot zijn recht.

Bereidingswijze

40 minuten

Pel voor de gorgonzolasaus de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn. Smelt de boter in een diepe pan en smoor sjalot en knoflook glazig. Giet de witte wijn erbij en laat deze op halfhoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de crème fraîche toe en laat de saus tot tweederde inkoken. Laat de gorgonzola in de saus smelten en breng deze pittig op smaak met versgemalen peper. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Breng in een pan ruim water met zout en een scheut olijfolie aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar (2-3 minuten voor verse pasta en 8-10 minuten voor gedroogde). Giet de pasta af en schep de saus erdoor. Verdeel de pasta over in verwarmde diepe borden en strooi de pijnboompitten erover. Geef er een frisse salade of gesmoorde venkel of bleekselderij bij.Wijnadviezen:

Verdicchio dei Castelli di Jesi