Maskers!

Wallpapers van Autos

Lauwwarme salade van venkel en sjalot met gerookte paling


Dit niet seizoensgebonden recept is geen echt licht gerecht. Het heeft een bewerkelijke bereiding. De smaak is stevig en romig. Deze salade is uitstekende te bereiden als hoofdmaaltijd. Pas hiervoor de hoeveelheden enigszins aan.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 4500
Vetten: 96
Eiwitten: 46
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

1 sjalot
1 eetlepel olijfolie extra vergine
4 dl crème fraîche
2 theelepels versgeraspte mierikswortel
2 venkelknolletjes
12 palingfilets
2 sjalotten
rode radijsjes
2 eetlepels olijfolie
enkele takjes waterkers
versgemalen peper
zout
zout

Vers gerookte paling duimdik van de graat eten is een delicatesse.

Bereidingswijze

30 minuten

Pel voor de mierikswortelsaus de sjalot en snijd deze ragfijn. Breng de crème fraîche met de sjalot in een pan aan de kook en laat dit op halfhoog vuur tot de helft inkoken. Neem de pan van het vuur en laat de crème fraîche afkoelen. Maak de venkelknolletjes schoon en schaaf ze in dunne plakken. Pel de sjalotten en snijd ze in fijne ringen. Verhit de olijfolie in een lage pan en smoor de venkel en de sjalot in 15 minuten beetgaar. Breng ze op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 °C. Roer de olijfolie en de geraspte mierikswortel door de crème fraîchesaus. Leg de palingfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de crème-fraîchesaus. Zet de bakplaat vlak voor het serveren circa 3 minuten in de oven. Verdeel de venkel op vier verwarmde borden en leg op elke portie 3 palingfilets. Sprenkel de resterende crème-fraîchesaus rondom. Garneer met in luciferdunne reepjes gesneden radijs en een toefje waterkers.



Wijnadviezen:

Lugana
Riesling (Elzas)
Rueda