Maskers!

Wallpapers van XP

Mititei (Roemeense worstjes)


Deze Roemeense worstjes zijn eenvoudig en snel te bereiden. Serveer de mititei met stokbrood, kruidenboter en een lekkere salade. De combinatie van knoflook, gehakt en tijm maken dit gerecht bijzonder.

Dit gerecht combineert erg goed met: Stokbrood, kruidenboter en salade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 680
Vetten: 10
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

1 ei
zout
4 teentjes knoflook
peper
1 eetlepel bloem
1 theelepel tijm
750 g rundergehakt

Bereidingswijze

25 minuten

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Klop het ei los en pers de knoflook erboven uit; klop de bloem erdoor. Meng dit mengsel door het gehakt. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Vorm van het gehakt 12 worstjes en leg deze op het grillrooster. Schuif het rooster ca. 10 cm onder het hete grillelement en rooster de worstjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.



Wijnadviezen:

Cabernet Sauvignon
Merlot (Zuid-Frankrijk)
Pinot Noir