Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Kruidensalade met mosterddressing


Deze groene salade komt uit de Franse keuken. Het is een niet moeilijk te bereiden bijgerecht met een verse en knapperige structuur. Een ideaal voorjaarsrecept als het weer wat aangenamer is.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 75 minuten

KiloJoules: 2550
Vetten: 63
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

1 krop friséesla
1 eetlepel poedersuiker
50 g veldsla
1 dl witte wijnazijn
50 g postelein
0,5 dl water
0,25 bosje dragon
versgemalen peper
0,25 bosje basilicum
zout
10 g kervel
3 dl druivenpitolie
1 bakje daikonkers
1 eidooier
2 eetlepels Dijon-mosterd

Met de verschillende smaken mosterd, olie en azijn kunt u allerlei verschillende dressings en vinaigrettes maken. Kies mosterd, olie en azijn die passen bij de salade-ingrediënten.

Bereidingswijze

75 minuten

Maak de sla schoon, was ze goed en zet ze 1 uur in water met ijsblokjes. Was de kruiden en dep ze voorzichtig droog. Laat de sla goed uitlekken. Roer voor de dressing de mosterd met de suiker, de azijn en peper en zout tot een glad mengsel in de foodprocessor of blender. Voeg terwijl de machine draait langzaam in een straaltje de olie toe tot het een gebonden saus is, voeg als laatste de eidooier toe. Meng de kruiden door de sla en verdeel deze op vier borden. Sprenkel de dressing erover. Strooi wat piepkleine croutons en geroosterde pijnboompitten of knapperig gebakken reepjes mager rookspek over de salade.