Maskers!

Wallpapers van XP

Kip met salie


Dit recept is afkomstig uit de oosterse keuken. Het is niet moeilijk te bereiden, maar wel voedzaam. Het heeft een stevige structuur met een pittige, volle smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 3150
Vetten: 49
Eiwitten: 70
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

4 kippenborststukken
200 g champignons
8 salieblaadjes
200 g maïskorrels
arachide-olie
2 eetlepels zonnebloemolie
100 g peultjes
versgemalen peper
1 grote vleestomaat
zout

Arachide-olie is heel geschikt voor roerbakgerechten. Hij wordt vooral gebruikt in de oosterse keuken. Maar omdat de olie zeer goed bestand is tegen hoge temperaturen, kan er ook goed in gefrituurd worden.

Bereidingswijze

30 minuten

Haal voorzichtig het vel los van het borstvlees en schuif er steeds twee salieblaadjes onder. Druk het vel weer dicht. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit in een grote koekenpan een laagje olie en bak de stukken kip rondom bruin, leg ze in de oven en laat ze nog circa 25 minuten braden. Haal de peultjes af en snijd ze overlangs doormidden. Prik de tomaat een paar keer in, dompel hem 30 seconden in kokend water en daarna in koud water. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in reepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden, laat diepvriesmaïskorrels ontdooien. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de groenten 5 minuten op halfhoog vuur. Breng ze op smaak met peper en zout. Leg de stukken kip op vier verwarmde borden en verdeel de groente ernaast. Serveer met een aardappelgerecht of rijst.Wijnadviezen:

Viognier (Zuid-Frankrijk)
Witte Côtes de Saint-Mont