Maskers!

Wallpapers van Vista

Hartige rissoles


Dit snelle en makkelijk te bereiden recept komt uit de Franse keuken. Het geheel is knapperig en heeft een pittige smaak. Dit gerecht kan het hele jaar door gegeten worden en is een leuk buffetgerecht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 280
Vetten: 5
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

300 g kalfsgehakt
zout
2 sjalotten
snufje gemalen foelie
1 teentje knoflook
worcestersaus
150 g champignons
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eieren
8 blaadjes bladerdeeg
versgemalen peper

Bladerdeegvelletjes voor hartige koekjes bij de borrel. Snijd vierkantjes van het deeg en leg er een halve blanke amandel op; snijd 2 cm brede repen van het deeg en bestrooi deze met geraspte kaas of grof zout en bestrijk driehoekjes deeg met tomatenpuree waardoor Italiaanse kruiden. Bak ze in 10 minuten in een op 225 °C verwarmde oven goudbruin.

Bereidingswijze

35 minuten

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak het gehakt aan met de fijngesneden sjalotten en knoflook, de grof gesneden champignons, 1 ei, peper, zout en foelie naar smaak, enkele druppels worcestersaus en de peterselie. Laat de bladerdeegvelletjes iets ontdooien, verdeel steeds een bergje vulling aan de ene kant op de deegvelletjes en sla ze dubbel tot driehoekjes. Klop het tweede ei los en bestrijk het deeg ermee en leg de rissoles op de bakplaat. Schuif deze in de oven en bak ze in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Serveer ze warm.Wijnadviezen:

Chardonnay (Zuid-Frankrijk)
Witte Navarra