Maskers!

Wallpapers van Vista

Geroosterde zeeduivel met gemengde groenten


Dit oosterse recept is niet moeilijk te bereiden. Het heeft een pikante smaak en een stevige structuur. De bereidingstijd is erg kort, dus een goed recept voor door de week.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 10 minuten

KiloJoules: 420
Vetten: 6
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

800 g zeeduivelfilets
150 g knolselderij
versgemalen peper
100 g sugarsnaps
olie
maïsolie
2 sjalotten
1 dl visfond
1 teentje knoflook
sap van 1 citroen
150 g worteltjes
rode-pepersaus

Zet verschillende soorten fruit klaar: ananasringen, schijven appel en peer, gehalveerde stukken banaan. Giet in de rand een zoete wijn met een beetje honing en gebonden met aangemengd aardappelmeel. Vet de grillplaat in met boter en rooster de stukken fruit. Serveer ze met de saus.

Bereidingswijze

10 minuten

Snijd de zeeduivelfilets in 2 cm dikke plakjes. Maal er peper boven en bestrijk ze met olie. Pel de sjalotten en de knoflook, snijd de sjalotten in snippers en de knoflook in reepjes. Snijd de worteltjes, de knolselderij en de sugarsnaps in luciferlange reepjes. Verhit de Asian grill, bestrijk de plaat met maïsolie en fruit sjalot en knoflook. Verdeel sjalot en knoflook met alle groenten in de rand en laat ze al omscheppend garen. Rooster de plakjes zeeduivel op de grillplaat, keer ze na 5 minuten en rooster de andere kant. Blus de groenten met de visfond en breng ze op smaak met citroensap en pepersaus. Verdeel de plakjes zeeduivel op vier verwarmde borden en schep de groenten erop. Serveer met droge rijst.Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)
Tokay Pinot Gris