Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Gegrilde kalfsentrecote




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 1070
Vetten: 18
Eiwitten: 22
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

1 blikje tonijn op olie
versgemalen peper
3 takjes marjolein
zout
100 g mayonaise
4 kalfsentrecotes van drie cm dik
citroensap
olijfolie

De kalfsentrecote heeft een lekkere rand vet en is vaak licht dooraderd, dat maakt het vlees zeer mals en geschikt voor grillen en roosteren. Steek de barbecue bijtijds aan, voor een goed resultaat moet de houtskool gloeien en met een laagje as bedekt zijn.

Bereidingswijze

30 minuten

Laat voor de saus de tonijn uitlekken. Snijd de marjoleinblaadjes ragfijn. Maak de tonijn fijn met een vork, meng de marjolein en de mayonaise erdoor. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en zet de tonijnsaus afgedekt in de koelkast. Dep het vlees goed droog met keukenpapier en bestrijk het met olijfolie. Rooster de entrecotes 7-9 minuten aan elke kant. Bestrooi met versgemalen peper. Geef de entrecotes direct van barbecue of grill en serveer de tonijnsaus erbij.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Chili)