Maskers!

Wallpapers van Popartiesten

Gefrituurde wijting met zoetzure mosselsaus


Een lekker wintergerecht uit de Nederlandse keuken. Het is geen licht hoofdgerecht dat makkelijk en snel te bereiden is. De gefrituurde wijting is krokant met een stevige structuur en heeft een pittige smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 1660
Vetten: 21
Eiwitten: 45
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

4 wijtingen
2 schijfjes verse gemberwortel
versgemalen peper
1 eetlepel olie
zout
2 dl visfond
2 eiwitten
0,25 dl azijn
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel suiker
2 sjalotten
100 g gekookte mosselen
50 g prei
plantaardige olie
1 rode paprika

Het vlees van verse wijting is mals, mager en heel smakelijk. Bovendien is de vis voordelig. Wijting is geschikt voor allerlei bereidingswijzen en verschillende kruiderijen.

Bereidingswijze

30 minuten

Peper en zout de vissen. Klop de eiwitten los in een diep bord en schep de maïzena op een plat bord. Wentel de vissen eerst door het eiwit en vervolgens door de maïzena tot ze rondom goed bedekt zijn. Laat ze even rusten. Pel voor de mosselsaus de sjalotten en snipper ze. Snijd het wit van prei in smalle ringetjes. Maak de paprika schoon, en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes, schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Verhit de olie in een diepe pan en smoor sjalot, prei, paprika en gemberwortel tot de sjalot glazig is. Voeg de visfond, de azijn, de suiker en peper en zout naar smaak toe en laat de saus op laag vuur 10 minuten koken. Verwarm de mosselen in de saus. Verhit ruim plantaardige olie en frituur hierin de vissen in 10 minuten per kant knapperig bruin en gaar. Laat ze even uitlekken. Geef de wijtingen met de mosselsaus, gekookte aardappels en gestoofde knolselderij.Wijnadviezen:

Sauvignon Touraine
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne