Maskers!

Wallpapers van XP

Garnalencocktail


Een eenvoudig en snel voorgerecht. De neutrale en zachte structuur leent zich uitstekend om te combineren bij vele recepten. Het geheel heeft een zachte, zoete smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 10 minuten

KiloJoules: 1300
Vetten: 24
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

1 avocado
3 eetlepels mayonaise
1 schijf ananas
versgemalen peper
250 g Hollandse garnalen
zout
2 eetlepels tomatenketchup
1 dl slagroom
1 eetlepel sherry
verse koriander
0,5 eetlepel gembersap
1 limoen

Bereidingswijze

10 minuten

Halveer de avocado, verwijder de pit en de schillen. Snijd het vruchtvlees in blokjes, snijd de ananas in smalle snippers. Vermeng avocado en ananas met de garnalen. Roer de tomatenketchup met de sherry, het gembersap en de mayonaise en peper en zout door elkaar. Klop de slagroom lobbig en spatel deze door het mayonaisemengsel. Verdeel de saus in 4 coupes, schep het cocktailmengsel erop, garneer met verse koriander en een partje limoen.



Wijnadviezen:

Colombar/Chardonnay (Australië)
Colombar/Chardonnay (Zuid-Afrika)
Semilion-Chardonnay (Australië)