Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Bonensalade met rookworst


Een oud Hollands winterrecept. Het is eenvoudig klaar te maken, de bereidingstijd is ongeveer anderhalf uur. De bonensalade is voedzaam en heeft een knapperige structuur met een zoutige smaak. Drink er dan ook een lekker glas bier bij.

Dit gerecht combineert erg goed met: Grof bruinbrood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 90 minuten

KiloJoules: 2820
Vetten: 53
Eiwitten: 27
Koolhydraten: 21

De ingredienten:

1 ui
2 eetlepels witte wijnazijn
1 dl kruidenazijn
6 eetlepels maïsolie
1 laurierblaadje
1 eetlepel fijngesneden sjalot
5 geplette jeneverbessen
poedersuiker
1 slagersrookworst
100 mager rookspek
1 blik gemengde bonen
slablaadjes
1 theelepel mosterd

Snijd voor een snelle hartige hap een rookworst steeds op 3 cm van elkaar in plakjes tot op ½ cm van de onderkant. Steek kleine stukjes kaas in de inkepingen en zet de rookworst 15 minuten in de oven tot de worst warm en de kaas gesmolten is. Serveer met mosterd en een glas bier.

Bereidingswijze

90 minuten

Pel de ui en snipper hem fijn. Breng de azijn met de laurier en de geplette jeneverbessen aan de kook, doe de uisnippers erin en laat ze erin afkoelen. Verwarm de rookworst 20 minuten in water dat verwarmd is tot circa 90 °C. Neem de rookworst uit de pan, laat afkoelen en snijd hem in dunne plakjes. Laat de bonen uitlekken. Vermeng alle voorbereide ingrediënten in een kom. Doe mosterd, azijn, olie, sjalot en poedersuiker in een pot met schroefdeksel en schud tot het een gebonden saus is; meng deze door de salade. Laat een halfuur intrekken. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan goudbruin en knapperig. Verdeel de slablaadjes op een platte schaal, schep de salade erop en garneer met het krokante spek. Serveer er grof bruinbrood bij.Wijnadviezen:

Côtes du Rhône
Côtes du Ventoux
Rosé Navarra