Maskers!

Wallpapers van Sporten

Avocadosalade met walnotenvinaigrette


Een lekker voorjaarsrecept. Het heeft een gemakkelijke en snelle bereidingswijze. De smaak wordt bepaald door de vinaigrette en het geheel heeft een zachte structuur. Eet bij dit gerecht stokbrood en drink een lichte witte wijn erbij.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 1200
Vetten: 27
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

1 theelepel Dijon-mosterd
zout
2 eetlepels knoflookazijn
2 rijpe avocado's
3 eetlepels zonnebloemolie
citroensap
3 eetlepels walnotenolie
2 vleestomaten
versgemalen peper
100 g roquettesla

Er zijn allerlei verschillende soorten mosterd, gladde en grove, maar ook met vele verschillende smaakmakers gekruid. Het is heerlijk om vlees voor het wordt gebraden in te smeren met mosterd, dit geeft niet alleen een bijzondere smaak, maar maakt het ook extra mals. De mosterdsmaak wordt tijdens de bereiding milder, voeg daarom als u van een pittige smaak houdt voor het serveren nog extra mosterd toe.

Bereidingswijze

20 minuten

Roer voor de vinaigrette de mosterd met de azijn glad en voeg al roerend beide soorten olie toe; breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Halveer de avocado's en verwijder de pitten. Trek de schil van de halve avocado's en snijd het vruchtvlees in schijfjes; besprenkel ze direct met citroensap. Snijd de tomaten overlangs doormidden en snijd de helften in dunne plakken. Verdeel de roquettesla over vier borden en leg de tomaten en avocado's dakpansgewijs op de sla. Sprenkel de vinaigrette erover.Wijnadviezen:

Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne