Maskers!

Wallpapers van Vista

Appelcharlotte




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 240 minuten

KiloJoules: 1810
Vetten: 32
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 28

De ingredienten:

200 ml appelsap
2 friszure appels
1 kaneelstokje
2 eetlepels citroensap
10 g gelatine
14 canelly's
2 dl slagroom
1 dl slagroom
30 g fijne tafelsuiker
0,5 eetlepel fijne tafelsuiker

Van appels kunnen we het hele jaar genieten, ze zijn er naar ieders smaak. Appel en kaneel passen bijzonder goed bij elkaar, daarom zijn kaneelkoekjes zo'n prachtige `omlijsting' voor deze heerlijk frisse appelpudding.

Bereidingswijze

240 minuten

Breng het appelsap met het kaneelstokje aan de kook en laat het op laag vuur met het deksel op de pan 15 minuten trekken. Week de gelatine in koud water. Klop de 2 dl slagroom met de suiker lobbig, zet hem in de koelkast. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Gaar de appelblokjes in het appelsap in 5 minuten op laag vuur. Neem de pan van het vuur en haal het kaneelstokje uit het sap. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het sap tot ze zijn opgelost. Zet de pan in een schaal met ijswater zodat het sap kan afkoelen en geleiachtig worden; roer af en toe voorzichtig zodat de appelblokjes niet uiteenvallen. Zet de kaneelkoekjes met de kaneelkant naar buiten in een hoge puddingvorm van 1 liter inhoud: snijd als dat nodig is de koekjes langs de zijkanten glad af zodat ze strak tegen elkaar staan. Bestrijk de bodem van de vorm met een kwastje met olie of eiwit. Spatel de slagroom door het geleiachtige sap en giet deze bavarois in de voorbereide puddingvorm. Laat hem minstens 3 uur op een koele plaats opstijven. Klop de slagroom voor de garnering (naar smaak met suiker) lobbig. Spuit met behulp van een spuitzak met kartelmond rozetjes op de bovenkant van de Charlotte.



Wijnadviezen:

Ausbruch
Beerenauslese (Oostenrijk)
Trockenbeerenauslese (Oostenrijk)