Maskers!

Wallpapers van Vista

Amandeltrifle




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 2830
Vetten: 42
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 64

De ingredienten:

2,5 dl melk
bitterkoekjes
2 eidooiers
1 bakje frambozen
50 g fijne tafelsuiker
amandellikeur
0,5 theelepel vanillemerg
2,5 dl slagroom
20 g maïzena
25 g fijne tafelsuiker

Bereidingswijze

20 minuten

Breng voor de banketbakkersroom de melk aan de kook. Roer de eidooiers los met de helft van de suiker en het vanillemerg; roer de maïzena erdoor en voeg al roerend de hete melk toe. Giet het mengsel terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. Voeg de resterende suiker toe en laat de banketbakkersroom op laag vuur 5-6 minuten koken. Bedek de bodems van vier compoteschaaltjes met bitterkoekjes. Besprenkel ze met amandellikeur en strooi er enkele frambozen over. Verdeel de banketbakkersroom in de schaaltjes met erop de resterende bitterkoekjes. Zet de schaaltjes koel weg zodat de banketbakkersroom afkoelt. Klop de slagroom lobbig met de suiker en spuit een laag op de koekjes. Garneer met de resterende frambozen.



Wijnadviezen:

Muscat de Beaumes-de-Venise
Muscat de Rivesaltes
Muscat Frontignan