Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Stoofpeertjespudding




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 200 minuten

KiloJoules: 1450
Vetten: 27
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 21

De ingredienten:

450 g gare stoofpeertjes
30 g fijne tafelsuiker
10 g gelatine
1 dl slagroom
2 dl slagroom

Pureer uitgelekte stoofperen in een blender en roer er een scheut crème de cassis door. Zo is het een lekkere dessertsaus bij een ouderwetse griesmeelpudding, bij droge rijst of over ijs.

Bereidingswijze

200 minuten

Pureer de helft van de stoofperen in een foodprocessor. Week de gelatine in koud water. Klop de 2 dl slagroom met de suiker lobbig. Vet een puddingvorm in met olie. Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm ze op laag vuur tot ze vloeibaar zijn; roer ze door de perenpuree. Laat deze op een koele plaats geleiachtig worden. Snijd de helft van de achtergehouden peren in blokjes en meng ze door de perenpuree. Spatel de slagroom door de geleiachtige perenpuree en schep deze bavarois in de puddingvorm. Laat hem op een koele plaats minstens 3 uur opstijven. Snijd de overgebleven peren in schijfjes. Klop de 1 dl slagroom lobbig. Stort de perenpudding op een platte schaal, garneer met schijfjes peer en toefjes slagroom.



Wijnadviezen:

Bonnezeaux
Coteaux du Layon
Quarts de Chaume