Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Sliptongetjes in tomatencompote met gestoofde komkommer




Dit gerecht combineert erg goed met: Krieltjes
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 2120
Vetten: 28
Eiwitten: 53
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

2 vleestomaten
25 g boter
1 kleine ui
1 eetlepel geraspte mierikswortel
50 g mager rookspek
50 g boter
1 dl rode wijn
8 sliptongetjes
2 grote komkommers
versgemalen peper
2 sjalotten
zout

In deze voorjaarsmaand komt de aanvoer van komkommer weer volop op gang. Heerlijke frisse salades kennen we allemaal, maar komkommer is ook gestoofd of als soep heel lekker!

Bereidingswijze

35 minuten

Prik de tomaten voor de tomatencompote in, dompel ze 30 seconden in kokend water en daarna in koud water. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein. Pel en snipper de ui fijn en snijd het spek in piepkleine blokjes. Laat het spek in een pan zachtjes uitbakken, smoor de ui in het spekvet en doe de blokjes tomaat erbij; laat deze even meekleuren. Giet de wijn bij de tomaat en laat deze compote op halfhoog vuur tot een dikke massa inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Schil de komkommers en snijd ze doormidden. Schrap de zaadlijsten met een theelepeltje uit de komkommerhelften en snijd de helften in reepjes. Pel de sjalotten en snijd ze in fijne snippers. Laat de boter smelten en smoor de komkommer en de sjalot 10 minuten op laag vuur. Breng ze op smaak met mierikswortel en zout. Verwarm voor de sliptongetjes de boter in een koekenpan tot hij is uitgebruist. Peper en zout de tongetjes en bak ze in circa 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Leg de tongetjes op verwarmde borden en schep een beetje tomatencompote en komkommer erbij.



Wijnadviezen:

Pinot Grigio
Witte Buzet (Zuid-Frankrijk)
Witte Côtes de Saint-Mont