Maskers!

Wallpapers van Games

Kalfsgehaktballetjes met paksoi


Kalfsgehaktballetjes met paksoi is een snel en eenvoudig Oosters recept dat erg goed te combineren valt met aardappelpuree. Dit recept kan het hele jaar door te bereiden valt.

Dit gerecht combineert erg goed met: Aardappelpuree
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 690
Vetten: 10
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

1 struik paksoi
1 theelepel tijm
1 ui
1 theelepel kerriepoeder
2 teentjes knoflook
zout
500 g kalfsgehakt
peper
1 ei
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels paneermeel

Paksoi is van oosterse afkomst en nauw verwant aan Chinese kool. De dikkere stengelstukjes hebben een langere garingstijd nodig dan het blad, dus bak eerst de stengelreepjes mee en voeg iets later de bladreepjes toe.

Bereidingswijze

25 minuten

Was de paksoi en snijd de bladeren en stengels in reepjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng het gehakt met ui, knoflook, ei, paneermeel, tijm, kerriepoeder, zout en peper door elkaar. Rol kleine balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de gehaktballetjes in ca. 10 minuten bruin en gaar. Voeg de paksoi toe, bestrooi met zout en peper en bak de groente in ca. 2 minuten beetgaar.



Wijnadviezen:

Rosé Côtes de Provence
Rosé Côtes de Saint-Mont