Maskers!

Wallpapers van acteurs

Mandarijnenbavarois met frambozensaus




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 210 minuten

KiloJoules: 1710
Vetten: 27
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 34

De ingredienten:

10 g gelatine
200 g frambozen
3 grote mandarijnen
limoensap
2 eetlepels limoensap
poedersuiker
2 eetlepels mandarijnenlikeur
1 dl slagroom
2 dl slagroom
4 takjes munt
30 g fijne tafelsuiker

Een vruchtenpers is onontbeerlijk in het huishouden. Het is heel gezond de dag te beginnen met een uitgeperste sinaasappel of grapefruit. Maar er kunnen van dat sap ook heerlijke gerechten worden bereid.

Bereidingswijze

210 minuten

Vet een puddingvorm van 1 liter inhoud in met neutrale olie en zet hem omgekeerd neer zodat het teveel eruit kan lopen. Week de gelatine in koud water. Pers de mandarijnen uit (er is 2 dl sap nodig). Breng de helft van het mandarijnensap tegen de kook aan, knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het sap tot ze zijn opgelost. Roer ook het limoensap en de likeur erdoor. Zet de pan in een schaal met ijswater zodat het sap kan afkoelen en geleiachtig worden. Klop de 2 dl slagroom met de suiker lobbig en spatel het geleiachtige sap erdoor. Giet deze bavarois in de vorm en laat hem in de koelkast in minstens 3 uur opstijven. Pureer voor de saus de frambozen in de blender en zeef de puree. Verdun hem met een beetje limoensap en breng op smaak met poedersuiker. Klop voor de garnering de slagroom met de suiker lobbig. Stort de pudding op een mooie platte schaal en garneer met toefjes slagroom. Giet een beetje van de frambozensaus rondom en serveer de resterende saus in een schaaltje. Garneer de schaal met muntblaadjes.



Wijnadviezen:

Muscat de Beaumes-de-Venise
Muscat de Rivesaltes
Muscat Frontignan