Maskers!

Wallpapers van Games

Loempia's gevuld met gember en mango




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 1780
Vetten: 24
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 46

De ingredienten:

250 g rijpe papaja
1 bolletje stemgember
1 glaasje Drambuie
1 rijpe mango
citroensap
25 g boter
25 g fijne tafelsuiker
25 g suiker
8 loempiavelletjes (toko)
1 vanillestokje (merg)
plantaardige olie
3 eetlepels Drambuie
eetbare bloemen (of muntblaadjes)
1 theelepel aardappelmeel
poedersuiker

Bereidingswijze

25 minuten

Snijd het gemberbolletje ragfijn, schil de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes. Smelt de boter in een lage pan, doe de gemberblokjes erin met de mangoreepjes, de suiker en het vanillemerg en laat de vruchten karameliseren. Giet de Drambuie erover en bind het vocht desgewenst met aardappelmeel dat met een beetje Drambuie of water is aangemengd. Laat deze vulling afkoelen. Pureer voor de saus het papajavruchtvlees en verdun de puree naar smaak met Drambuie en citroensap; roer de suiker erdoor. Verhit de olie in de frituurpan tot 190 °C. Verdeel de vulling over de loempiavellen en vouw ze goed dicht. Frituur ze goudbruin. Verdeel de loempia's op verwarmde borden, garneer ze met eetbare bloemen of muntblaadjes en bestuif ze met poedersuiker. Giet een beetje saus rondom.



Wijnadviezen:

Coteaux du Layon
Loupiac
Monbazillac
Sainte-Croix-du-Mont