Maskers!

Wallpapers van Disney

Kalfsgehakt met garnalen




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 2010
Vetten: 40
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 15

De ingredienten:

100 g Hollandse garnalen
1 eetlepel olijfolie
1 snee witbrood
1 kleine ui
2 eetlepels slagroom
15 g boter
2 sjalotten
1 eetlepel tomatenpuree
1 ei
1 eetlepel bloem
400 g kalfsgehakt
1 dl witte wijn
versgemalen zout
2 dl slagroom
hot chilisaus
versgemalen peper
paneermeel
1 eetlepel fijngesneden dragon
50 g boter

Garnalen zijn er in alle soorten en maten, maar een van de lekkerste soorten zijn wel de kleine Hollandse. Deze garnalen leven vlak aan de kust, in ondiep water en zijn vers gevangen en gekookt natuurlijk het allerlekkerste.

Bereidingswijze

35 minuten

Snijd de garnalen doormidden. Week het brood in de slagroom. Pel de sjalotten en snijd ze ragfijn. Klop het ei los. Vermeng het gehakt met al deze ingrediënten en breng het op smaak met zout en chilisaus. Vorm er platte koekjes van. Wentel deze desgewenst door paneermeel. Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in circa 20 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Snijd voor de saus de ui ragfijn. Smelt de boter en smoor de ui glazig, laat de tomatenpuree even meebakken en roer de bloem erdoor. Voeg de witte wijn en de slagroom toe en laat de saus op laag vuur 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout en roer de dragon erdoor. Geef de gehaktballen met de saus, gekookte aardappels en bijvoorbeeld broccoli.



Wijnadviezen:

Graves Supérieures
Pessac-Léognon
Semilion-Chardonnay (Australië)