Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Eenvoudige pastasalade met knoflook




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 1300
Vetten: 22
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 22

De ingredienten:

1 eetlepel citroensap
enkele basilicumblaadjes
1 eetlepel olie
50 g pijnboompitten
1 eetlepel zout
4 eetlepels walnotenolie
250 g smalle lintpasta
2 eetlepels witte wijnazijn
3 teentjes knoflook
versgemalen peper

Voeg als u pasta kookt voor een salade een beetje citroensap aan het kookwater toe; giet de pasta af en meng er direct olie door om te zorgen dat de pasta niet plakt. Spoel pasta na het koken liever niet af; schud het te veel aan vocht eruit en meng de pasta direct door de saus.

Bereidingswijze

20 minuten

Breng in een pan water met het citroensap, de olie en het zout aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar (2-3 minuten voor verse en 8-10 minuten voor gedroogde pasta). Pel intussen de teentjes knoflook en snijd ze ragfijn. Snijd het basilicum in reepjes. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Giet de pasta af en meng direct de knoflook erdoor. Roer de walnotenolie en de wijnazijn door elkaar en giet dit mengsel over de nog warme pasta. Breng de salade op smaak met peper en basilicum. Serveer de salade lauwwarm bij een schotel met verschillende soorten ham, grote garnalen of koude kreeft.



Wijnadviezen:

Gambellara
Soave