Maskers!

Wallpapers van Zeeleven

Pasta met garnalen uit een braadzak


Dit Italiaanse gerecht krijgt zijn smaak door de garnalen. De bereiding is niet echt snel of eenvoudig, maar u zet met dit gerecht weer eens iets anders op tafel dan pasta met tomatensaus.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 570
Vetten: 10
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

200 g palvres (schelpdieren)
2 rode paprika's
200 g penne pasta
2 dl visbouillon
1 theelepel zout
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels olijfolie
2 fijngesneden sjalotjes
2 bossen bosuitjes
2 teentjes fijngesneden knoflook
50 g boter
2 eetlepels fijngesneden basilicum
zout
150 g ongekookte garnalen
peper
4 braadzakken

Bereidingswijze

45 minuten

Was de schelpjes goed, verwijder open en gebroken exemplaren. Verwarm de oven voor tot 180°C. Kook de pasta beetgaar in water met 1 theelepel zout en een scheutje olijfolie. Giet de pasta af, spoel ze niet koud! Maak de bosuitjes schoon. Smelt 40 gram boter en stoof hierin de bosuitjes beetgaar. Bestrooi met zout en peper. Leg de paprika's op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze 10 minuten in de oven op 180°C. Stop de paprika's in een plastic zak. De schil en zaadlijsten kunnen dan makkelijk verwijderd worden. Pureer de paprika's hierna met de visbouillon tot een gladde massa. Smoor sjalotjes, knoflook en basilicum gaar. Roer de paprikapuree erdoor. Laat het geheel goed inkoken en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gekookte pasta toe aan de paprikasaus en voeg de garnalen, schelpjes en gestoofde uitjes toe. Verdeel de gekookte pasta over 4 braadzakken. Leg de braadzakken op een bakplaat en bak het geheel nog 10 minuten, totdat de zakken opgeblazen zijn. Haal de zakken uit de oven en serveer direct.



Wijnadviezen:

Frascati
Locorotondo
Verdicchio dei Castelli di Jesi