Maskers!

Wallpapers van Paarden

Gemarineerde victoriabaars in bananenblad met pikante saus


Dit exotische visgerecht heeft als hoofdingrediënt Victoriabaars. Het gerecht krijgt een pittig en exotisch tintje door de toevoeging van chilisaus. Let er bij het bereiden wel op dat u de vis 24 uur van tevoren moet marineren.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 600
Vetten: 9
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

4 victoriabaarsfilets (150 g per stuk)
¼ bos gehakte koriander
2 dl zoete ketjap
peper
1 eetlepel sambal
zout
1 blaadje laurier
4 stukjes bananenblad
1 stengel sereh
4 eetlepels olie
1 ui
1 rode ui (in reepjes)
1 bolletje stemgember
50 g peultjes (in reepjes)
1 eetlepel azijn
50 g gekookte bamboe
2 dl kokosmelk
50 g kleine champignons
1 ragfijn gehakt sjalotje
1 geschilde rode paprika (in reepjes)
1 teentje knoflook
100 g taugé
2 eetlepels hot sweet chilisaus
1 theelepel spicy kruiden
1 takje rozemarijn

Bereidingswijze

40 minuten

Verwarm de oven voor tot 180°C. Giet de kokosmelk in een blender. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en blender dit tot een gladde massa. Zet een pan op het vuur en schenk het mengsel erin. Voeg de chilisaus en de rozemarijn toe. Laat de saus goed inkoken en roer op het laatste moment de gehakte koriander erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de victoriabaars uit de marinade. Maak de stukjes bananenblad zacht door ze even in de oven/pan warm te maken. Pak de vis hierin. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een bakplaat. Bak de vis in 10-15 minuten gaar. Verhit de olie en roerbak hierin ui, peultjes, boemboe, hele champignons en paprika beetgaar. Voeg pas op het allerlaatste moment de taugé toe. Breng op smaak met de spicy kruiden. Verdeel de groenten over 4 warme borden. Leg de vispakketjes erop en schep de saus rondom.



Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)
Tokay Pinot Gris