Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

Zalmpizza


Zalm geeft altijd een exclusief karakter aan maaltijden. Het maken van deze lekkere pizza is niet moeilijk, wel bewerkelijk. Heerlijk in combinatie met veldsla.

Dit gerecht combineert erg goed met: Veldsla
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 720
Vetten: 11
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 9

De ingredienten:

1 pak mix voor pizzadeeg
peper
1 blik tomaatstukjes
0,5 eetlepel bloem
1 teen knoflook
400 g gerookte zalm
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels fijngesneden vers basilicum
125 ml slagroom
zout
1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

60 minuten

Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het ca. 25 minuten rijzen. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Pers de knoflook uit boven de tomaatstukjes en roer de kappertjes en het basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een vierkante lap ter grootte van de bakplaat. Leg het op de bakplaat en bestrijk met het tomatenmengsel. Verdeel de zalmplakken erover en besprenkel de pizza met olijfolie. Bak de pizza in de oven in ca. 20 minuten bruin en gaar. Klop de slagroom halfstijf en roer het citroensap en zout en peper naar smaak erdoor. Snijd de pizza in vier stukken en schep op elk stuk een lepel citroenroom.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Chili)
Soave