Maskers!

Wallpapers van Weer

Gebraden ananas uit de oven


Dit bewerkelijke nagerecht is afkomstig uit Frankrijk. Het gerecht smaakt het best in de zomer als u een verse ananas kunt kopen. De honing en suiker geven het gerecht een zoete smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 105 minuten

KiloJoules: 630
Vetten: 7
Eiwitten: 1
Koolhydraten: 21

De ingredienten:

1 ananas
100 g bruine suiker
1 takje rozemarijn
1 dl room
2 vanillestokjes
vanille-ijs
4 kaneelstokjes
zwarte bessen
50 g boter
4 krokante koekjes
2 eetlepels honing

Bereidingswijze

105 minuten

Verwarm de oven voor tot 180°C. Snijd de schil van de ananas, zodat ook alle 'ogen' weg zijn. Verwijder de kern met een appelboor. Bewaar het groen. Stop het rozemarijntakje, de vanillestokjes en de kaneelstokjes in het midden van de ananas met een lardeernaald. Smelt de boter met honing, bruine suiker en room in een ovenvaste pan. Leg de ananas erin en bedek hem aan alle kanten met de saus. Braad de ananas in ± 1-1½ uur gaar. Snijd de ananas in 8 gelijke plakken, verwijder de kruiden en specerijen. Leg 2 plakken ananas per persoon op een bord. Schep de saus erbij. Serveer met een bolletje vanille-ijs, zwarte bessen en een krokant koekje.



Wijnadviezen:

Moscatel
Moscato d'Asti
Muscat de Beaumes-de-Venise
Muscat de Rivesaltes