Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Caesarsalade met krab


Deze typische Amerikaanse salade is niet heel goedkoop, door de toevoeging van krab. Door de ansjovis en krab krijgt de salade een zilte zeesmaak. Laat de ansjovis goed weken om de ergste zoutsmaak eraf te krijgen. Teveel zout is immers erg overheersend.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 710
Vetten: 13
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

1 vel filodeeg
1 theelepel citroensap
12 ansjovisfilets
1 theelepel fijngesneden bieslook
melk
100 g roquefort
2 eetlepels pesto
zout
zout
szechuanpeper
1,5 l water
1 krop ijsbergsla
1 dl azijn
1 rode ui (in ringen)
4 eieren
2 gepelde tomaten (in blokjes)
2 eetlepels crème fraîche
200 g vers krabvlees
2 eetlepels slagroom
100 g geschaafde parmezaanse kaas
1 theelepel mosterd
enkele plukjes keroel

Bereidingswijze

30 minuten

Snijd van het filodeeg 12 even grote puntjes. Bestrijk ze licht met pesto. Leg de puntjes op een ingevette bakplaat. Bak de filopuntjes in een oven van 180°C in ca. 3 minuten lichtbruin. Bestrooi ze licht met zout. Breng 1 liter water met azijn tot net onder het kookpunt. Breek een ei in een kopje. Laat het ei voorzichtig in het hete water zakken. Schep voorzichtig het eiwit over de dooier. Voeg op dezelfde manier de andere eieren toe en pocheer de eieren in ca. 4 minuten. Schep de gepocheerde eieren in een andere pan met warm water om de azijnsmaak af te spoelen en de eieren warm te houden. Roer de crème fraîche los met de slagroom. Voeg mosterd, citroensap en fijngesneden bieslook toe. Brokkel de roquefort en roer deze voorzichtig door de dressing. Breng op smaak met zout en szechuanpeper. Snijd de ijsbergsla in 8 gelijke parten. Verdeel deze over 4 borden. Verdeel de dressing, uiringen, tomatenblokjes, ansjovisfilets (3 per persoon) en krab over de sla. Leg het gepocheerde ei bovenop. Strooi de geschaafde parmezaanse kaas erover en garneer met keroel.



Wijnadviezen:

Cava
Champagne
Crémant de Bourgogne
Pinot Blanc