Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Zomers taartje van ei en garnalen




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 480
Vetten: 7
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

1,5 courgette
75 g bloem
1 sjalot
zout
1 bosje peterselie
peper
2 vleestomaten
25 g boter
5 eiwitten
200 g Noorse garnalen
5 eidooiers
100 g roomkaas
1 dl room

Bereidingswijze

50 minuten

Rasp de courgette, snipper de sjalot en hak de peterselie fijn met de keukenmachine. Pel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Klop de eiwitten stijf en roer de eidooiers los. Roer de dooiers, de room en de bloem door elkaar en meng dit door de courgette. Meng deze massa met de sjalot, de peterselie, zout en peper en spatel de eiwitten behoedzaam erdoor. Vet een ovenplaat en 4 uitsteekringen (doorsnede 12 cm) in met de boter. Schep het mengsel in de ringen. Zet deze 25 minuten in een oven van 200 °C. Snijd de garnalen en de roomkaas in kleine stukjes en meng deze met de tomaatconcassee. Verwijder de ringen en zet de taartjes met een breed paletmes op de borden. Leg een laag van het garnalenmengsel op de taartjes en garneer met een plukje kervel.



Wijnadviezen:

Chenin Blanc/Steen (Zuid-Afrika)
Pinot Blanc
Witte Côtes de Duras