Maskers!

Wallpapers van Motoren

Zalmroerei




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 840
Vetten: 15
Eiwitten: 17
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

zeezout
peper
300 g zalm
2 eetlepels boter
12 eieren
12 laurierbladeren
2 eetlepels water

Bereidingswijze

25 minuten

Strooi op vier borden een laag zeezout van 1 cm. Snijd de zalm in reepjes. Knip met een scherp, puntig nagelschaartje een langwerpig kapje van de eischalen. Laat de eieren in een kom glijden. Klop de eieren los met water en peper. Laat in een pan de boter smelten. Voeg het eimengsel toe en laat het op een zacht vuur langzaam stollen tot een glanzende massa. Schep de zalmreepjes erdoor, maar houd 2 eetlepels achter voor garnering. Vul de eischalen met roerei en garneer met de achtergehouden zalm. Zet op elk bord 3 eieren in het zeezout en steek laurierbladen als garnering ertussen.



Wijnadviezen:

Chablis Premier Cru
Champagne Brut
Rías Baixas