Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Zalm met een dillesaus en komkommer




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 770
Vetten: 15
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

4 moten zalm
1 gesnipperd sjalotje
zout
25 g bloem
peper
0,5 l sterke visbouillon
bloem
4 eetlepels room
50 g boter
1 eidooier
2 eetlepels dille
citroensap
25 g boter

Bereidingswijze

25 minuten

Dep de moten zalm droog. Meng zout en peper door de bloem en wentel de zalm erdoor. Verhit de boter in een pan en bak hierin de zalm om en om. Knip de dille fijn en laat de boter smelten, fruit hierin het gesnipperde sjalotje. Roer de bloem erdoor en voeg de bouillon en de room toe. Neem de pan van het vuur en roer de dille en de eidooier erdoor. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap. Lekker met komkommerballetjes die even in boter zijn aangezet, bestrooid met zout en peper en 1 eetlepel dille.



Wijnadviezen:

Sauvignon Blanc (Chili)
Sauvignon Blanc (Nieuw-Zeeland)
Sauvignon Blanc (Zuid-Afrika)