Maskers!

Wallpapers van Films

Zachtromige zuringsaus bij gekookte mosselen




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 790
Vetten: 15
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

250 g zuring
0,5 dl crème fraîche
1 cm gemberwortel
zout
25 g boter
peper
25 g bloem
1 kg gekookte mosselen
3,5 dl visbouillon

Bereidingswijze

25 minuten

Was de zuring en hak deze fijn met de gemberwortel in de keukenmachine, houd wat blaadjes achter voor de garnering. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Giet de bouillon erbij en verwarm het geheel tot het begint te binden. Voeg de zuring, de gemberwortel, de crème fraîche, zout en peper toe en laat de saus op een laag pitje een paar minuten doorwarmen. Pureer de saus met de blender. Serveer de saus, gegarneerd met de apart gehouden zuringblaadjes, bij de mosselen.



Wijnadviezen:

Bianco di Custoza
Muscadet
Muscadet de Sèvre et Maine