Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Vruchtenbloem




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 75 minuten

KiloJoules: 530
Vetten: 5
Eiwitten: 1
Koolhydraten: 18

De ingredienten:

250 g lychees (vers of uit blik)
1 eetlepel likeur (Safari)
2 dl crème fraîche
2 kiwi's
5 blaadjes gelatine
4 aardbeien
1 dl suikersiroop
taartvormpjes van 10 cm doorsnede
2 verse mango's

Bereidingswijze

75 minuten

Pureer de lychees in de keukenmachine en druk ze door een zeef. Roer de helft van de crème fraîche erdoor. Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp ze uit. Los ze op in het aanhangend water door dit even te verwarmen. Roer de gelatine door het lycheemengsel en vul hiermee de vormpjes. Laat opstijven in de koelkast. Maak de suikersiroop door 60 gram suiker op te lossen in 0,4 dl kokend water. Pureer de mango's in de keukenmachine en roer de afgekoelde suikersiroop, de likeur en de rest van de crème fraîche erdoor. Snijd de kiwi's en de aardbeien in plakjes. Stort elk vormpje op het midden van een bord. Giet de mangosaus eromheen. Leg de aardbeien en de kiwi's afwisselend rond de lycheecrème.



Wijnadviezen:

Blanquette Méthode Ancestrale
Moscato d'Asti