Maskers!

Wallpapers van Vista

Visgehakt met creoolse saus




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 320
Vetten: 2
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

2 uien
0,5 groene paprika
400 g kabeljauwfilet
0,5 stengel bleekselderij
2 eieren
1 ui
2 dl tomatensap
100 g champignons
150 g vers broodkruim
100 g haricots verts
zout
2 dl visbouillon
peper
1,5 dl tomatensap

Bereidingswijze

40 minuten

Pel en snipper de uien. Kook de visfilet in ruim water in ca. 5 minuten zacht en gaar. Haal de filet met een schuimspaan uit het water en snijd hem in kleine stukjes, houd ze apart. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Klop de eieren los en meng dit met het tomatensap, de gesnipperde uien, het broodkruim en de kabeljauwfilet. Breng pittig op smaak met zout en peper. Doe het gehakt over in een ingevette ovenschaal en bak het af in 20 minuten. Voor de creoolse saus: Snijd de paprika, de bleekselderij en de ui in kleine stukjes. Borstel en snijd de champignons in plakjes en maak de haricots verts schoon en snijd ze in stukjes. Breng de visbouillon met het tomatensap aan de kook en voeg hierbij alle groenten, kook dit ca. 10 minuten en breng op smaak met zout en peper. Serveer de creoolse saus apart. Lekker met groene salade en Turks brood.



Wijnadviezen:

Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Silvaner uit Franken
Verdicchio dei Castelli di Jesi
Witte Côtes de Saint-Mont