Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Varkensfiletrollade met pruimedanten




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 120 minuten

KiloJoules: 1150
Vetten: 19
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 13

De ingredienten:

1,5 kg varkensfiletrollade
1 dl armagnac (of cognac)
20 pruimedanten
1 kruidnagel
grof zeezout
2,5 dl crème fraîche
grofgemalen peper
2 eetlepels melk
1 dl arachide-olie
1 dl bouillon
50 g boter
aardappelpuree
3 sjalotjes
appelcompote
enkele blaadjes salie

Bereidingswijze

120 minuten

Maak met een keukenmesje een gat in het midden van het vlees. Steek het aanzetstaal erin zodat een tunnel ontstaat. Verwijder de pitten van de pruimedanten en stop ze met behulp van de steel van een houten pollepel in de tunnel. Druk de tunnel dicht. Rol het vlees door een mengsel van zout en peper en bestrijk met de arachideolie. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Snipper de sjalotten en snijd de helft van de salie in reepjes. Flambeer het vlees met de armagnac en voeg de sjalotten, de kruidnagel en de salie toe. Roer de crème fraîche met de melk los en doe dat erbij. Laat afgedekt 1,5 uur stoven. Voeg wat bouillon toe indien nodig. Snijd het vlees in plakken en schik ze op een ovalen schaal. Giet het braadvocht door een zeef en breng zonodig op smaak. Garneer met de rest van de blaadjes salie. Serveer met aardappelpuree en appelcompote.



Wijnadviezen:

Rosé Buzet
Rosé Côtes de Provence