Maskers!

Wallpapers van Motoren

Tonijn met rodewijnsaus




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 620
Vetten: 6
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

2 dl visbouillon
4 moten tonijn (van 200 g)
2 dl rode wijn
sap van 1 citroen
1 dl crème fraîche
50 g boter
200 g rijst
zout
paneermeel
peper
25 g boter in klontjes
4 selderijtakjes

Bereidingswijze

35 minuten

Breng de visbouillon met de rode wijn aan de kook en laat inkoken tot de helft. Voeg de crème fraîche toe, reduceer de saus tot drie vierde. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing en schep ze daarna in een ovenschaal. Bestrooi de bovenkant met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal vijf minuten onder de gril tot de bovenkant licht is gegratineerd. Besprenkel de vismoten met citroensap en dep ze na vijf minuten droog. Verhit de boter in de pan en bak de moten op hoog vuur 2 minuten aan elke kant en bestrooi met zout en peper. Snijd de vis in dunne plakken en drapeer ze op een bord. Schep wat van de gegratineerde rijst erbij, schenk de saus rondom. Garneer met een takje selderij.



Wijnadviezen:

Rosé Buzet
Rosé Cinsaut
Rueda