Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Gehaktbrood




Dit gerecht combineert erg goed met: Tomatensalade en stokbrood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 75 minuten

KiloJoules: 640
Vetten: 9
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

100 g hazelnoten
500 g rundergehakt
6 eetlepels paneermeel
1 zakje gehaktkruiden
1 eetlepel boter
2 eieren
1 rode paprika
100 g geraspte kaas
1 groene paprika
4 eetlepels tomatenketchup
1 ui
2 eetlepels ketjap manis
3 stengels bleekselderij
zout
100 g ontbijtspek
peper

U kunt eindeloos variëren met dit gehaktbrood. Vervang de blokjes spek bijvoorbeeld eens door ham of salami. Vervang de hazelnoot door pijnboompitten of voeg een teentje knoflook aan het gehakt toe.

Bereidingswijze

75 minuten

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn, meng 4 eetlepels paneermeel erdoor. Vet een tulbandvorm in en bestrooi hem met driekwart van het notenmengsel. Snijd paprika's, ui, bleekselderij en spek fijn. Vermeng het gehakt met de rest van het paneermeel, de gehaktkruiden, de eieren, de groenten, het spek, de kaas, de ketchup, de ketjap, zout en peper. Doe het gehaktmengsel over in de vorm en druk het goed aan. Strooi de rest van het notenmengsel erover. Bak het gehaktbrood in de oven in circa 50 minuten gaar. Laat het gehaktbrood uit de oven ca. 5 minuten staan en keer het dan boven een platte voorverwarmde schaal.



Wijnadviezen:

Cabernet Franc
Rosé Côtes de Provence