Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Tomatenterrine met parmaham




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 290
Vetten: 4
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

1 ui
1 dl yoghurt
1 gele paprika
1 eetlepel rode pesto
1 eetlepel olijfolie
zout
0,5 fles sugocasa met kruiden
peper
1 dl kippenbouillon
1 komkommer
50 g verse roomkaas
0,3 dl citroensap
7 blaadjes gelatine
200 g parmaham

Bereidingswijze

30 minuten

Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg de paprika toe en fruit deze even mee. Giet de sugocasa en de kippenbouillon erbij en laat het geheel 15 minuten koken. Pureer het mengsel in de blender samen met de roomkaas. Week de gelatine in ruim koud water en knijp deze uit. Los de gelatine op in het tomatenmengsel. Roer de yoghurt erdoor en breng op smaak met de pesto, zout en peper. Giet het tomatenmengsel in een terrinevorm en laat dit minimaal 3 uur opstijven. Snijd de komkommer overlangs en verwijder de zaadlijsten (niet schillen). Rasp de komkommer op de grove rasp en besprenkel met het citroensap. Rol de parmaham op. Stort de terrine en snijd hem in plakken. Leg op elk bord 2 plakjes, een bergje geraspte komkommer en enkele rolletjes parmaham. Houd rekening met de wachttijd van de terrine.



Wijnadviezen:

Bardolino
Rosé Buzet
Verdicchio dei Castelli di Jesi