Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Tomaten-mozzarellasalade




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 850
Vetten: 18
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

4 vleestomaten
3 eetlepels olijfolie
1 bol mozzarella
1 eetlepel balsamico-azijn
1 bosje verse basilicum
zout
2 eetlepels kappertjes
peper
zwarte olijven

Bereidingswijze

20 minuten

Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van het basilicum. Laat de kappertjes goed uitlekken en halveer de olijven. Leg de tomaten, de olijven, de mozzarella en de basilicumblaadjes om en om dakpansgewijs op een schaal. Verdeel de kappertjes erover. Maak een vinaigrette van de olijfolie, de azijn, peper en zout met de staafmixer in de beker en besprenkel de salade hiermee.



Wijnadviezen:

Bianco di Custoza
Frascati
Pinot Grigio