Maskers!

Wallpapers van Films

Gehakt-gembertaart


Deze lekkere hartige taart is niet seizoensgebonden en afkomstig uit de Oosterse keuken. De bereiding is gemakkelijk, houdt u wel rekening met de oventijd.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 670
Vetten: 9
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

1 blikje mandarijnpartjes
3 eetlepels tomatenketchup
1 ui
2 eetlepels gembersiroop
1 banaan
1 eetlepel bouillonpoeder
50 g blanke amandelen
2 theelepels chilipoeder
500 g rundergehakt
1 eetlepel gemberpoeder
1 ei
4 eetlepels fijngesneden peterselie
3 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze

60 minuten

Verwarm de oven voor tot 225 °C. Laat de mandarijntjes in een zeef uitlekken (bewaar het vocht voor de salade). Pel en snipper de ui. Snijd de banaan in plakjes. Hak de amandelen fijn. Doe het gehakt in een kom en meng ei, paneermeel, ui, banaan, mandarijntjes, amandelen, ketchup, gembersiroop, bouillonpoeder, chilipoeder en gemberpoeder erdoor. Vet een lage taartvorm van 24 cm ø in. Doe het gehaktmengsel in de vorm en druk het goed aan. Bak de taart in het midden van de oven in 40-50 minuten bruin en gaar. Bestrooi de taart voor het serveren met peterselie.



Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)
Grüner Veltliner (Oostenrijk)