Maskers!

Wallpapers van Paarden

Gebakken asperges op een bedje van spinazie


Dit gerecht smaakt het best met verse asperges. U bereidt dit gerecht dan ook tijdens het aspergeseizoen in het voorjaar. Het is een oer Hollands gerecht dat enigszins bewerkelijk is, maar de zachte, volle smaken zijn tongstrelend.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 310
Vetten: 5
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

1,5 kg witte asperges
versgemalen zout
1 sinaasappel
2 blaadjes basilicum
600 g spinazie
10 g kervel
250 g champignons
10 g bieslook
1 sjalot
25 g boter
2 teentjes knoflook
1 eetlepel maïzena
1 vleestomaat
4 sneetjes wittebrood
100 g boter
2 eetlepels olijfolie
versgemalen peper

U kunt in plaats van witte ook groene asperges gebruiken. Deze hoeft u niet te schillen. De kooktijd is circa 5 minuten korter. Voorkeur heeft de witte asperge, deze steekt mooi af bij het groen van de spinazie en kruidensaus.

Bereidingswijze

25 minuten

Roer de knoflook door de olie. Meng de broodblokjes erdoor, verdeel ze op een bakplaat en laat ze in het midden van de oven goudgeel roosteren. Was voor de saus de kruiden en snijd ze fijn. Smelt de boter in een pan, voeg 6 dl van het aspergekookvocht toe, breng dit aan de kook en laat tot de helft inkoken. Meng de maïzena aan met een beetje koude aspergefond en bind hiermee de saus licht na. Roer de kruiden door de saus en breng ze op smaak met peper en zout. Smelt 50 g boter en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de drooggedepte asperges en de champignons toe en schep alles om tot de asperges krokant zijn. Smelt in een tweede pan de resterende boter en verwarm het sinaasappelsap erin. Doe de spinazie erbij en schep deze om tot hij geslonken is, breng op smaak met peper en zout en laat de groente uitlekken. Maak op vier voorverwarmde borden een bedje van de spinazie. Verdeel de asperges met de champignons erop en giet de kruidensaus rondom. Garneer met de tomatenblokjes en de knoflookcroutons.Wijnadviezen:

Sauvignon Blanc (Chili)
Sauvignon Blanc (Nieuw-Zeeland)