Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Tongfilets op Normandische wijze


Dit Franse visgerecht kunt u het hele jaar door eten. Het is niet moeilijk om te bereiden, de basis ligt bij het maken van de saus. Het heeft een stevige en romige smaak.


Dit gerecht combineert erg goed met: Aardappelpuree en peultjes
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 700
Vetten: 11
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

8 enkele tongfilets
1 dl droge witte wijn
zout
2 dl visbouillon
peper
citroensap
6 eetlepels bloem
100 g gepelde garnalen
8 eetlepels boter
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Notities

Bereidingswijze

45 minuten

Wrijf de tongfilets in met zout en peper en wentel ze door 2 eetlepels bloem. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de filets in ca. 8 minuten zachtjes gaar. Smelt de overige boter in een pan. Roer er 4 eetlepels bloem door. Voeg al roerend de wijn en de visbouillon toe. Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met een scheutje citroensap. Warm de garnalen even in de saus mee. Leg de tongfilets op een voorverwarmde schaal. Schenk een deel van de saus erover. Bestrooi met de peterselie. Geef de rest van de saus apart erbij.



Wijnadviezen:

Chablis Premier Cru
Chardonnay (Zuid-Frankrijk)
Witte Pessac-LĂ©ognan