Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Kruidige lamspot met groene olijven


Een recept voor in de lente dat eenvoudig te bereiden is. Het uit de Franse keuken afkomstige recept is binnen een uurtje klaar.


Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 850
Vetten: 17
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

500 g lamsschouder
1 bouquet garni
2 uien
3 dl bouillon
2 teentjes knoflook
zout
1 rode paprika
peper
1 groene paprika
1,5 dl room
2 eetlepels olijfolie
100 g olijven
100 g spekblokjes
sap van 1 citroen
1 theelepel ras-el-hanout

Notities

Bereidingswijze

50 minuten

Snijd het lamsvlees in dobbelsteentjes. Pel en snipper de uien. Plet de teentjes knoflook. Verwijder de zaadlijsten met de paprika's en snijd deze in dunne reepjes. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de gesnipperde ui en de spekblokjes lichtbruin, voeg dan het lamsvlees toe en schroei de stukjes rondom dicht. Meng de knoflook, de ras-el-hanout, het bouquet garni, de bouillon, zout en peper erdoor en laat dit met het deksel op de pan 20 minuten garen. Voeg de paprikareepjes, de room, de olijven en het citroensap toe en laat dit geheel nog ca. 10 minuten warmen. Verwijder het bouquet garni en serveer meteen. Lekker met grof boerenbrood of pasta.



Wijnadviezen:

Rode Corbières
Rode Minervois