Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Kippenleverparfait


Een eenvoudig recept uit de Franse keuken dat binnen een half uur op tafel kan staan. Samen met een Côtes de Provence rosé, een witte Côtes de Saint-Mont of een Grüner Veltliner.


Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 1180
Vetten: 17
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 21

De ingredienten:

250 g kippenlevers
2 dl crème fraîche
4 sjalotten
1 bosje peterselie
2 tenen knoflook
zout
100 g boter
peper
1 laurierblad
petits pains
2 eetlepels cognac

Notities

Bereidingswijze

25 minuten

Snipper de sjalotten en pers de tenen knoflook. Maak de kippenlevers schoon en dep ze droog. Verhit 50 gram boter in een pan, doe het laurierblad erin en fruit de sjalotten en de knoflook tot glazig. Zet het vuur hoog en bak de kippenlevers snel aan alle kanten bruin. Flambeer met de cognac. Voeg de crème fraîche toe en kook het geheel even door. Verwijder het laurierblad, voeg de rest van de boter toe en pureer het geheel in de keukenmachine. Snijd de peterselie fijn, roer deze door de paté en breng op smaak met zout en peper. Doe de paté in een schaal of vorm en laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Serveer met petits pains. Houd rekening met de wachttijd voor deze leverpaté.



Wijnadviezen:

Côtes de Provence rosé
Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Witte Côtes de Saint-Mont