Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Kip met champignons en calvados


Een zomers recept uit Frankrijk dat u echt eens geprobeerd moet hebben. Binnen anderhalf uur zet u een recept op tafel dat u niet snel zult vergeten.


Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 90 minuten

KiloJoules: 940
Vetten: 16
Eiwitten: 20
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

1 kip (ca. 2 kg)
peper
50 g boter
0,5 dl calvados
20 verse zilveruitjes
2 dl crème fraîche
250 g champignons
3 eidooiers
zout
enkele takjes verse peterselie

Notities

Bereidingswijze

90 minuten

Bak de kip in de boter aan alle kanten bruin. Verwarm de oven tot 180 °C. Pel de uitjes en doe ze bij het braadvocht. Maak de champignons schoon, snijd ze in schijfjes en voeg ze toe. Bestrooi het geheel met zout en peper en dek de cocotte af met aluminiumfolie. Zet 1 uur in de oven. Flambeer de kip met calvados en giet het braadvocht door een zeef. Houd de kip warm. Laat het braadvocht inkoken tot de helft en roer van het vuur af de crème fraîche en de eidooiers erdoor. Giet de saus om de kip en bestrooi met fijngesneden peterselie.



Wijnadviezen:

Rosé Buzet
Rosé Costières le Nîmes
Rosé Côtes de Saint-Mont