Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Gestoomde piepkuikens


Een stoompan leent zich om vele lekkere gerechten te maken. Dit recept is niet moeilijk om te bereiden. De gestoomde piepkuikens worden geserveerd met een heerlijke saus, die u ook met dit recept maakt. Nog een aanvullende suggestie: serveer bijvoorbeeld met geblancheerde voorjaarsgroenten zoals meiknolletjes, bospeen of haricot verts.


Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 55 minuten

KiloJoules: 580
Vetten: 10
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

1,5 l gevogeltebouillon
peterselie
4 piepkuikens
200 g boter
wortel
10 sjalotten
ui
zout
prei
peper
selderij
paddestoelen
1 bouquet garni
2 dl gevogeltefond
10 kruidnagels
1 dl crème fraîche
1 truffel
2 eetlepels geklopte slagroom

Notities

Bereidingswijze

55 minuten

Doe de gevogeltebouillon in een stoompan en voeg de grofgesneden smaakmakers alsmede het bouquet garni en de kruidnagels toe. Schuif wat schijfjes truffel onder de huid van de piepkuikens. Hak de peterselie en de sjalotten fijn met de staafmixer met hakmolen en meng er 50 gram boter door. Bestrooi de binnenkant van de piepkuikens met zout en peper en vul ze met de peterselieboter. Leg de piepkuikens in de bovenste helft van de stoompan. Sluit de pan met een goed sluitend deksel of bind er alufolie omheen. Breng de bouillon aan de kook en stoom de piepkuikens in circa 25 minuten gaar. Maak intussen de saus door de schoongemaakte paddestoelen te fruiten in de boter. Voeg de gevogeltefond toe en laat die inkoken. Doe vervolgens de crème fraîche erbij. Roer ten slotte de geklopte slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met geblancheerde voorjaarsgroenten, zoals meiknolletjes, bospeen en haricots verts of peultjes.



Wijnadviezen:

Tokay Pinot Gris
Witte Côtes de Saint-Mont