Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Gegratineerde mosselen met saffraansaus


Er zijn verschillende mogelijkheden om mosselen te bereiden, het gratineren is hier bijvoorbeeld één van. Door het met saffraansaus op te dienen komt u met iets heel exclusiefst te voorschijn.


Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 580
Vetten: 10
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

2 sjalotjes
4 g saffraan (in 2 dl witte wijn geweekt)
0,5 prei
1,25 dl room
0,5 wortel
3 eidooiers
1 tak bleekselderij
1,5 dl witte wijn
1,2 kg mosselen
3 eetlepels gesmolten boter
2 eetlepels olie
zout
peperkorrels
peper
1 laurierblad

Notities

Bereidingswijze

45 minuten

Snijd sjalotjes, prei, wortel en bleekselderij in stukken en spoel de mosselen. Verhit de olie in een pan en doe hierin de mosselen. Voeg de gesneden groenten, de peperkorrels en het laurierblad toe en blus af met de saffraanwijn. Schud de mosselen enkele malen op tot ze openstaan en haal de pan van het vuur. Haal de mosselen uit de schelp en houd er een paar apart voor de garnering. Zeef voor de soep het mosselvocht en kook het in samen met de room. Doe voor de sabayon de eidooiers met de witte wijn in een pannetje en zet dit au-bain marie. Klop het geheel luchtig en gaar. Voeg druppelsgewijs de gesmolten boter toe en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de mosselen over vier borden en schep de sabayon erover. Laat het geheel goudbruin gratineren onder de grill en schep de soep rondom. Garneer met de mosselen in de schelp.



Wijnadviezen:

Chenin Blanc/Steen (Zuid-Afrika)
Picpoul de Pinet
Witte Somontano