Goolgeadvertenties EN deze tekst worden niet mee geprint!

Avocado-garnalencocktail


Dit voorgerecht smaakt het hele jaar door. Het heeft niet echt een hoofdbereidingswijze, het is eenvoudig om te bereiden. Het is een wat zwaarder recept. De Avocado-garnalencocktail heeft een zachte structuur en is pittig en romig van smaak.


Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 15 minuten
De kooktijd is ca. 5 minuten

KiloJoules: 560
Vetten: 10
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

2 peren
8 blaadjes kropsla
2 rijpe avocado's
1 bakje daikonkers
sap van 1 citroen
1 dl slagroom
1 tamarillo
100 g crème fraîche
30 g geschaafde amandelen
100 g roquefort
200 g Noorse garnalen
1/2 theelepel mosterd
8 blaadjes friséesla
versgemalen peper

Notities

De avocado moet beslist goed rijp zijn. Bestel of koop de vruchten bijtijds, zodat ze in de kamer kunnen narijpen. Mocht u toch te laat zijn, bewaar de avocado dan in een plastic zak samen met een appel of een banaan. Deze vruchten geven een stof af die het rijpen versnelt. Tamarillo kan vervangen worden door kerstomaatjes.

Voorbereiding

15 minuten

Klop voor de roquefortsaus de slagroom lobbig. Roer de crème fraîche met de roquefort glad, roer de mosterd erdoor en voeg de peper naar smaak toe. Spatel tenslotte de slagroom erdoor. Zet de saus koel. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in reepjes. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schillen. Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel deze met citroensap. Snijd de tamarillo in acht partjes en kook ze ca. 1 minuut in water. Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan.

Bereidingswijze

5 minuten

Leg in acht niet te grote cocktailcoupes aan één kant een blaadje kropsla en aan de andere kant een blaadje frisée. Schep in elk glas twee eetlepels saus en verdeel de reepjes peer, blokjes avocado en de garnalen erop. Schep er een lepel saus op en garneer met een partje tamarillo met daarop een toefje daikonkers. Bestrooi het geheel met de amandelen.Wijnadviezen:

Vernaccia di San Gimignano
Viognier (Zuid-Frankrijk)
Witte Côtes de Saint-Mont